Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne »  Kmetija Kerstin Žižmond  « so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.   

Opredelitev pojmov

 1. Ponudnik je Kmetija Kerstin Žižmond

 2. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini

 3. Spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne https://www.vinagustin.si , pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

 2. Kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

 3. Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

 4. Dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)

 5. Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

 6. Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

 7. Način plačila in dostave

 8. Časovno veljavnost ponudbe

 9. Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

 10. Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 2 delovna dni ponudnik o tem obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa in reklamacije

Reklamacije upoštevamo najkasneje uro po prevzemu v poslovalnici ali dostavi. Velja samo v primeru, ko se je iz naše strani zgodila napaka. Ne velja iz naslova vzrokov na katere nimamo vpliva, kot so , pokvarljivost, oskrba po prodaji in drugi vzroki.

Ko je nakup končan odpoved od nakupa ni mogoča, zaradi pokvarljivosti in možnih zlorab. Vse reklamacije bomo reševali v najkrajšem možnem času sporazumno preko e-maila in telefonu.

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

 • Plačila preko spleta:

 • Po povzetju,

Podatki za plačilo:

Kmetija Kerstin Žižmond
Potok pri Dornberku 6a, 5294 Dornberk
Namen : Plačilo računa (št računa)
Račun :
BIC : : datum plačila xx-xx-xxxx

Ne glede na način plačila, se uporabniku ob izročitvi naročila priloži račun za opravljen nakup in storitev dostave. Za plačilo bančnih provizij ob spletnem plačilu kot tudi neposrednem plačilu na uradnih plačilnih mestih skladno z njihovimi pogoji poslovanja, ponudnik ne odgovarja.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Kmetija Kerstin Žižmond, Potok pri Dornberku 6a, 5294 Dornberk.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 1. Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila

 2. Pošiljatelj mora biti jasno razviden

 3. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni siva_b udeležbe v njih.

 4. Željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Zbiranje in uporaba informacij

Medtem ko uporabljate našo spletno stran, vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, ki jih lahko uporabimo da bi lahko stopili v stik z vami ali vas identificirali. Osebne prepoznavne informacije lahko vključujejo, vendar niso omejene na vaše ime (»Osebne informacije«).

Dnevnik podatkov

Kot mnogi operaterji spletnih mest, tudi mi zbiramo podatke, ki jih vaš brskalnik pošilja vsakič, ko obiščete našo spletno stran ("Dnevnik podatkov"). Ta dnevnik podatkov lahko vsebuje informacije, kot je internet naslov vašega računalnika ("IP"), vrsta brskalnika, različica brskalnika, obiskane strani našega spletnega mesta, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh in drugih statističnih podatkih.

Piškotki

Piškotki so datoteke z majhno količino podatkov, ki lahko vsebujejo anonimni enolični identifikator. Piškotki se pošljejo v vaš brskalnik s spletne strani in shranijo na trdem disku vašega računalnika.

Kot mnoge spletne strani uporabljamo tudi mi "piškotke" za zbiranje informacij. Brskalniku lahko naročite, naj zavrne vse piškotke ali označite, kdaj se piškotek pošilja. Če pa ne sprejmete piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše strani. Piškotke, ki ji uporabljamo so: session_id, website_lang.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Varnost osebnih podatkov

Uporabnik se strinja, da spletna trgovina zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu uporabnika. Spletna trgovina se zavezuje, da bo z osebnimi podatki uporabnika rokovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljala in obdelovala izključno z namenom izboljševanja in uvajanja novih storitev v spletno trgovino.

Spremembe pravilnika o zasebnosti

Politiko zasebnosti lahko občasno posodabljamo. Obvestili bomo Vas o vseh spremembah, z objavitvijo novega pravilnika o zasebnosti na spletnem mestu. Svetujemo vam, da Politiko zasebnosti občasno preglejujete in s tem ste obveščeni za vse spremembe.

Kontaktirajte nas

V kolikor imate kakršna koli vprašanja o Splošnih pogojih uporabe, nas kontaktirajte preko:

kontaktnega obrazca ali
E-pošta: vinar.gustin@gmail.com
Tel. št.: 051 626 777.