Drugi o nas

www.ovinu.si
O vinu je spletno mesto, na katerem predstavljamo slovenska vina in vinarje, ki se v zadnjih letih vse pogosteje uvrščajo med najboljše na svetu.

Vino tedna: Malvazija 2017, Guštin 1898

Vino s klobukom in širokim nasmehom.

Avtor: Toni Gomišček

Med slovenskimi vinarji je mnogo takih, ki menijo, da se ne splača imeti preveč sort, toda le malo takih, ki jih ne bi imeli več kot pet. Celo ducat in več različnih polnitev ni redkost, zato pa je nekaj izjemnega klet, ki ponuja zgolj dve sorti, pa čeprav se s svežo in zrelo linijo število etiket podvoji.

In pri tem sploh ne gre za kakšno garažno predelavo, ampak za posest s petimi hektarji vinogradov, ki črpa iz tradicije, zastavljene leta 1898, ko je Joahim Žižmond posadil prve trte malvazije in merlota. O malvaziji, pravzaprav o malvazijah iz Vipavske doline, je pisal že Vrtovec v Vinoreji, merlot pa je bil takrat razmeroma malo znan.

Celoten članek

O vinu: Predstavitve Vin Guštin

Vina Guštin


"Merlot in malvazija, to je poezija." Guštinova vina so harmonija sončne lege Biljenskih gričev in svežega zraka iz zaledja Trnovskega gozda. So kot pesem trgačev, ki oberejo sladko grozdje. Po skrbnem in potrpežljivem delu kletarjev se v kozarcu zableščijo izvrstna vina GUŠTIN. Trte gnojimo z organskimi gnojili, kosimo pod njimi, jih z ljubeznijo negujemo in jeseni grozdje ročno oberemo, kot je to počel naš pranono Guštin že od 1898.

Celoten članek

 Koronapaket Viljema Žižmonda (Guštin)


Vinarje sprašujemo, katera vina svojih kolegov bi vseboval koronapaket (six-pack), če bi koronavirus zahteval popolno pretrganje stikov z zunanjim svetom in bi imeli možnost samo enkratnega naročila.

Celoten članek

Vina Guštin so poezija vonja in okusa, kar potrjujejo tudi številne nagrade. Preverite našo ponudbo artiklov na spletni trgovini.