Kako jih obdelujemo?

Guštinova vina iz Vipavske doline so harmonija sončne lege Biljenskih gričev in svežega zraka iz zaledja Trnovskega gozda.

1.

Trte malvazije in merlota gnojimo z organskimi gnojili kot so goveji in konjski gnoj.

2.

Travo pod trto redno ročno kosimo, brez uporabe herbicidov.


3.

Ne uporabljamo sistematičnih pesticidov.

4.

Jeseni grozdje ročno oberemo, kot je to počel naš pranono Guštin že pred 120 leti.

5.

Vina merlota in malvazije naravno fermentirajo. V naši kleti ne uporabljamo kemičnih dodatkov, vinu dodamo le minimalno količino žveplovega dioksida (SO2).

6.

Rdeča vina se ne filtrirajo. Z lastnimi rokami pridelujemo sveža, sadna, okusna vina z intenzivnimi barvami in značajem.

Trte rastejo na laporju, opoki, flišu in ilovici. 

Laporni terarij Vipavske doline je sestavljen iz opoke, fliša in ilovice Biljenskih gričev in je poln mineralov ter daje našemu merlotu in malvaziji mineralnost in čaroben okus. Količinsko minimalen pridelek na trto zagotavlja izjemno kakovost in enkraten, prefinjen okus dozorjenega vina.

Skrb za trte

Z lastnimi rokami trte obrezujemo ter skrbimo za njih. Jeseni pa grozdje ročno "potrgamo" kar daje našemu vinu poseben pridih ter kvaliteto.

Pridelujemo sveža, sadna, okusna vina z intenzivnimi barvami in značajem ter vina z daljšo maceracijo in blagim neintenzivnim okusom lesa sodov barik. Vina so pridelana tako, da nas z dolgo življenjsko dobo razveseljujejo še leta.

Kje so naši vinogradi?

Vipavska dolina Vrtojbensko - Biljenski griči se mogočno razprostirajo v Sloveniji na severo-zahodnem predelu Občine Renče – Vogrsko. Po domače jim rečemo kar Biljenski griči.

Guštinovi vinogradi se nahajajo ob reki Vipavi na obrobju Biljenskih gričev na južni strani. Obsijani so s soncem od vzhoda pa vse do trenutka, ko zaide za čudovitimi Biljenskimi griči, ki so največji Slovenski vinograd v enem kosu in obsega kar 260ha vinogradniških površin. V bližini reke Vipave ob italijanski meji tako obdelujemo 5 hektarov vinogradov.