best css templates

                  Naša vina Malvazija in Merlot

Mobirise

Kletarjenje

Mobirise
" Pr Guštin je dober vin "

VINSKA KLET GUŠTIN V BILJAH. 

Vinska klet Guštin je v Biljah, kjer grozdje predelamo v mošt, iz mošta ga predelamo v vino, v kleti vino negujemo, polnimo, z njim se pogovarjamo in ga donegujemo za naše kupce. 

V kleti imamo degustacijsko sobo. Degustacije pa opravljamo tudi ob vinogradu in nasadu oljk, v prijetni senci ob gozdu, kjer imamo manjšo degustacijsko hiško. 



Sveža vina so vina z belo etiketo.

MALVAZIJA - bela etiketa
Vino se ne macerira, dano je v inox sod na lastne fine droži, kjer se ga meša enkrat tedensko. Ko vino pretočimo, odstranimo fine droži ter ga še eno leto zorimo. Vino je sveže, ni pa mlado.

MERLOT - bela etiketa
Dozorelo grozdje macerira do 5 dni in spravi v inox posode. Vino mešamo na lastnih finih drožeh eno leto kar zagotavlja vinu okus dozorjenega vina. Nato še eno leto pustimo v teh posodah, da dozoreva in ga nato šele flaširamo. Kljub temu ostane vino sveže, čeprav ni več mlado. Zaradi tega postopka ima vino daljšo življensko dobo.

Strukturirana pa vina s črno etiketo.

MERLOT – črna etiketa.
Vino dozori na 60 let starih trtah. Dozorelo grozdje se macerira do 20 dni in spravi v hrastove sode kjer zori na finih drožeh. Mešamo ga enkrat tedensko, nato zori v velikih cisternah in šele nato ga ustekleničimo. Količinsko minimalen pridelek zagotavlja izredno kvaliteto in enkraten okus strukturiranega dozorjenega vina.


MALVAZIJA  - črna etiketa
To je strukturirano vino, tri dni macerirano ter zorjeno eno leto v hrastovih sodih na finih drožeh. Po enem letu ga pretočimo v inox posode, kjer zori še eno leto.  

ROSE
Vino je sestavljeno iz 80% Merlota in 20% Barbere. Po enodnevni maceratiji vino damo v inox posodo in ga negujemo na finih drožeh in mešamo še eno leto. Nato pustimo vino eno leto še v inox cisterni, da se oblikuje prefinjen okus in dozori, nato pa ga stekleničimo.


PENINA ROSE
Je napravljena iz vina Rose po “scharmant” metodi v velikem tanku, kjer mu za popestritev okusa dodamo Guštinov vinjak Infuzija.


VINJAK INFUZIJA
Napravljen je iz destilata vina po originalnem receptu nonota Guština iz leta 1923. Staramo ga pet let v hrastovih sodih. Seveda smo recept malo osvežili za današnje okuse in čase.

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Kmetija Kerstin Žižmond

Potok pri Dornberku 6a
SI-5294 Dornberk
Slovenija

Kontakt:
vinar.gustin@vinagustin.si
vinar.gustin@gmail.com



Tel: +386 51 626 777

Mobirise